DEOSTICK
Itsetehty dödö käy freetoxaajan pirtaan erityisen hyvin. Tämä pitää tehokkaasti hien hajun loitolla. Hikoilua se ei estä, sillä se ei sisällä alumiinia joka tukkii ihohuokoset ja hikirauhaset.
Meillä tekemiäni deostickejä käyttää koko perhe, joka päivä.
Tytöt ovat saaneet itse valita mieleisensä tuoksut tuoksukokoelmasta, joka sisältää kymmenkunta eteeristä öljyä ja parikymmentä erilaista kosmetiikkalaatuista tuoksuöljyä. Miehelleni ja armeijaa käyvälle pojalleni olen valinnut raikkaita ja miehisiä tuoksuja.
Deostickin tekeminen ei ole tenisesti ollenkaan vaikeaa. Sulatellaan taas vain kaikki vesihauteessa ja laitetaan keitos hylsyyn. Tätä ei saa pilattua kuin huonosti valituilla tuoksuilla.
17 g kaakaovoita (tuoksutonta)
17 g kookosrasvaa
17 g karitevoita
17 g mehiläisvahaa
20 g arrow-juurijauhoa
10 g ruokasoodaa
2 kpl maitohappobakteeri-kapselia
muutama tippa E-vitamiiniöljyä
eteerisiä öljyjä/tuoksuöljyjä maun mukaan
Mehiläisvaha ja rasvat sulatetaan vesihauteessa, lisätään jauheet ja sekoitetaan hyvin, seoksesta tulee tasaista ja tässä vaiheessa juoksevaa. Massan jäähtyessä 30 asteiseksi lisätään E-vitamiini, eteeriset öljyt/tuoksuöljyt. Sula massa kannattaa laittaa kiireenvilkkaan hylsyyn, sillä jäähtyessään se jähmettyy nopeasti.
Arrow-juurijauhetta pitäisi löytyä hyvin varustelluista ruokakaupoista. Sitä käytetään keskieuroopassa kastikkeiden suurustukseen aivan kuten meillä maissi- tai perunatärkkelystä. Jotkut käyttävätkin dödöissään arrowin sijasta peruna tai maissijauhoa. Itse en ole vielä kokeillut, koska olen kuulut väittettävän että ne tahraavat vaatteet.
Valmistan kerrallaan reseptin mukaisesti ainakin kaksinkertaisen määrän ja saan silloin n 3-4 kpl isoja deostickeja. Hylsyjä voi tilata purnukoita ja kotikosmetiikka raaka-aineita myyvistä nettikaupoista tai käyttää vanhaa tyhjää hylsyä. Niitä voi siis käyttää uudelleen niin kauan kun purkki toimii. Toki massan voi laittaa vaikka kannellisen lasipurkkiin, mutta nuo hylsyt ovat mielestäni niin käteviä, että käytän mieluummin niitä. Deostickin koostumus on kiinteä ja hyvin iholle levittyvä. Tämä on toimivuudessaan täysin verrattavissa kaupallisiin versioihin, tietenkin ilman mitään myrkkyjä, barabeeneja, silikoneja, tehotuotettua palmuöljyä tai eläinperäisiä aineita.
Meidän taloudessa dödö on hittituote ja mamma kokee jälleen suurta tyydytystä, kun teinit käyttää tätä mukisematta ja vielä tiedottavat aina, kun dödö alkaa olla lopussa "äiti, kohta loppuu dödö, tee lisää". Jei!
Mitä se e vitamiini tekee siinä ? Missä vaiheessa laitat tuoksut jos samasta hauteesta tulee eri tuoksuja ?
VastaaPoistaE-vitamiini on antioksidantti, ja tekee iholle hyvää. Monia voiteita mainostetaan juuri sillä. Antioksidanttina se toimii myös mietona ja luonnollisena säolöntäaineena.
VastaaPoistaTuoksut lisään aivan lopussa, ennen hylsyyn laittamista. Jaan vain massan kahteen eri astiaan ja hajustan kummankin massan eri tuoksuilla.
PoistaPesettekö dödön pois iltaisin?
VastaaPoistaEn. Mun iho ainakin kestää tän oikein hyvin. Eräs atoopikkoystäväni sai ihottumaa, oli siis varmaan allerginen jollekin aineosalle. Tai sitten sooda ärsytti herkkää ihoa.
Poista