keskiviikko 28. joulukuuta 2016

                            LOMAPÄIVÄN ILOJA


Sain viettää yhden joulun välipäivän ylhäisessä yksinäidyydessäni muun perheen mentyä laskettelureissulle Kolille,  pääsin tekemään kaikessa rauhassa kotikemistin hommia. Tuotoksena tuli muutama deo-stick, huulirasvoja ja kosteuttavaa ja rauhoittavaa emulsiovoidetta teinin pintakuivalle ongelmaiholle.



                            EMULSIOVOIDE

Tälläkertaa laitoin voiteet hieman reilumman kokoisiin purkkeihin. Vetoisuus on 120 ml ja näitä täyttyi 5 kpl. Normikokoiset 50-60 ml:n purkit tuntuivat loppuvan kovin nopeasti. Emulsiovoiteessa käytin jälleen  vanhaa perusreseptiä, jossa öljyfaasiin tulee 120g rasvoja/öljyjä,  30 g emulgointiainetta ja vesifaasia 340 g.


Resepti

Öljyfaasi:
50 g manteliöljyä
20g mangovoita
20 g kaakaovoita
15 g arganöljyä
15 g jojobaöljyä
30 g BTMS-emulgointirakeita


Vesifaasi:
340 g keitettyä vettä


Lisukkeet:
20 g hyaluronihappoa (ohjeen mukaan tehtyä geeliä, jossa 1 g hyaluronihappojauhetta ja 2 dl keitettyä vettä)
4 g kurkkuöljyä
4 g ruusunsiemenöljyä
4 g sitruunansiemenöljyä
4 g kauraproteiinia
4 g GF-Phen säilöntäainetta
4 g karoteeniöljyä
puhdasta E-vitamiinia n 7 gtt.

Valmistus-ohje löytyy sivulta "Emulsiovoiteen valmistusta"






Tässä syyt l. halutut ominaisuudet, miksi valitsin tähän voiteeseen juuri nuo aineet. 
Allaolevat tekstit on kopioitu saippuapajan- ja pienen tuoksukaupan -sivuilta, joista olen pääasiassa tehnyt kotikosmetiikka-tarvike-ostokseni.

Kurkkuöljy: Kylmäpuristettu kurkku (siemen) öljy on erittäin kosteuttava ja ihoa rauhoittava öljy. Kevyt öljy joka omega-6 rasva happojen ansiosta ravitsee ja suojaa ihoa.
Käyttö: saippua, voiteet, hiustuotteet. Soveltuu niin kuivalle kuin akne-ihollekkin.

Ruusunsiemenöljy: A-vitamiinia rusnsaasti sisältävä ruusunmarjan siemenistä puristettu hoitava öljy. Soveltuu hyvin arpien hoitoon.

Sitruunansiemenöljy: Sitruunan siemenistä puristettu öljy sisältää runsaasti mineraaleja ja vitamiineja sekä toimii erinomaisena kosteuttajana iholle. Öljy soveltuu  erinomaisesti kuivalle sekä vaurioiotuneelle iholle. Kirkastaa ihoa sekä auttaa kutiavan ihon oireissa. 

Karoteeniöljy: Porkkanasta pohjaöljyyn uutettu öljy joka sisältää runsaasti betakaroteenia ja vitamiineja (A, B, C, D, E ja F). Erinomainen aurinkotuotteisiin ja ikääntyvälle iholle. Öljy on oranssia joten se toimii myös luonnollisena väriaineena.

E-vitamiini: Paksua, nestemäistä, puhdasta E-vitamiinia. Toimii antioksidanttina ja  hidastaa rasvojen härskiintymistä. Voidaan käyttää mm. saippuoissa ja voiteissa. Pieni määrä riittää. E-vitamiiniin ei ole lisätty mitään pohjaöljyä, vaan se on täyttä ainetta.
Arganöljy: Marokosta peräisin oleva argan öljy hoitaa ihoa sekä hiuksia, kosteuttaa, auttaa akne-ihon hoidossa sekä sisältää erittäin paljon antioksidantteja.

Jojobaöljy: Kylmäpuristettu luomulaatuinen jojobaöljy. Kosteuttava ja hyvin imeytyvä öljy joka sopii kaikille ihotyypeille ja voidaan käyttää niin vartalolla, kasvoilla kuin hiustenhoidossa. Pehmentää ja suojaa ihoa sekä hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa ylläpitäen niiden luontaista kosteutta. Jojoba öljy tuntuu iholla hieman kuivalta ja siksi sen käyttö tuotteissa kannattaa rajata 25 prosenttiin.

BTMS-emulgointiaine: Hoitava emulgointiaine, joka sopii sekä ihovoiteisiin että hiustenhoitoaineisiin. Näihin tarkoituksiin sen suositeltu määrä on 1-10 %. Mieto, kationinen, emulgointiteholtaan hyvä, tuottaa stabiilin emulsion, paksuntaa emulsion koostumusta. Voiteessa jättää iholle mukavan silkkisen tunnun ja hiushoiteessa lisää hiusten selvitettävyyttä ja kuntoa.

Hyaluronihappo: Puhdas hyaluronihappojauhe on erittäin tiivistä. Sitä käytetään 0,01 - 0,1 % eli 1 g jauhetta riittää 1 - 10 litraan lopputuotetta. Vesiliukoinen - sekoittuu veteen parhaiten sauvasekoittimella. Tästä kannattaa tehdä ensin geeli sekoittamalla sauvasekoittimella 1 g jauhetta + 2 dl vettä, geelin käyttö 2 - 20 %.  Hyaluronihappojauheesta tehty geeli on kuin tuoretuote, se ei säily kauaa ilman säilöntäainetta. Valittua säilöntäainetta käytetään säilöntäaineen ohjeen mukaan, esim. GFpheniä 2 g (tai 2 ml) per 2 dl geeliä.

Kaakaovoi: Kova rasva, jota voidaan käyttää tuomaan saippuaan kovuutta ja miellyttävää rakennetta käytettäessä 5 - 20 % öljyistä. Ihon-, hiusten- ja huultenhoitotuotteisiin kaakaovoi tuo hoitavuutta.

Mangovoi: Mangon siemenestä saatu rasva. Sulamispiste 40-45°C. Pidättää kosteutta iholla ja sopii sen vuoksi hyvin mm. huulirasvoihin, kuivan ihon salvoihin ja voiteisiin. 





HUULIVOIDE


Huulirasvojen tekeminen on niin helppoa. Sulatetaan kaikki vaan vesihauteessa ja laitetaan hylsyihin/purkkeihin. Osaan tuli jostain syystä pieni ilmaonkalo keskelle, varsinkin noihin isompiin purkkeihin. Käytössä sillä ei ole merkitystä, haitta on kosmeettinen.

Resepti Pienen tuoksukaupan-sivulta:


40 g kaakaovoi
20 g jojobaöljy
20 g mehiläisvaha
E-vitamiini










Kannellisissa purkeissa olevaan rasvaan on lisätty Purkka-makuöljyä, pitää käyttää pois kun on tullut joskus sitä hommattua... Makuöljy on varsinkin perheen nuorimman mieleen. Uutta en aio enää ostaa, kun tuo loppuu käytän halutessani vain eteerisiä öljyjä.

Tällä ohjeella tulee kovaa ja hyvin säilyvää huulirasvaa. Kestää kiinteänä taskussa kesähelteelläkin.





                          UUDET DEO-STICKIT



Uudet dödöt jähmettymässä. Puikula-malliseen perheen nuori mies valitsi itselleen sammal. ja granaattiomena ja vihreä tee-tuoksut - tuloksena raikas miehinen tuoksu. Itselleni laitoin marajo- ja yuzu-tuoksua - kevyttä, kukkaista, sitruksista ja hieman makeaa.

4 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Hei, hienoa, että löysin sun blogin!
    Ohjeita kotikosmetiikalle ei välttämättä löydy niin helpolla ja itse olen niin aloittelija, että olen tehnyt vasta yhden kerran saippuaa, shampoota(johon laitoin kasviöljyjä ja ne eivät tietenkään emulgoituneet..) ja kasvovoidetta, mutta hajuvesiä useamman kerran, tosin siinäkin joutuu käyttää emulgointiainetta, joten senkin koostumus vielä hakusassa.
    Tästä pääsen uuteen alkuun, eli kiitokset Hipille :) t.toinen hippi ;)

    VastaaPoista
  3. Hei, hienoa, että löysin sun blogin!
    Ohjeita kotikosmetiikalle ei välttämättä löydy niin helpolla ja itse olen niin aloittelija, että olen tehnyt vasta yhden kerran saippuaa, shampoota(johon laitoin kasviöljyjä ja ne eivät tietenkään emulgoituneet..) ja kasvovoidetta, mutta hajuvesiä useamman kerran, tosin siinäkin joutuu käyttää emulgointiainetta, joten senkin koostumus vielä hakusassa.
    Tästä pääsen uuteen alkuun, eli kiitokset Hipille :) t.toinen hippi ;)

    VastaaPoista