sunnuntai 16. lokakuuta 2016

PALASAMPOO TOIMII

Ostin  viime talvena ensimmäisen FLOW-palashampooni luontaistuotekaupasta. Sen käyttöön ottaminen jännitti kovasti, sillä aina varoitellaan, että 1-10 pesukerran ajan hiukset ovat tahmean ja likaisen näköiset. No, ei pitänyt paikkaansa minun kohdalla, vaan se toimi heti hyvin. Aluksi pesin hiukset päivittäin, mutta se oli aivan liian usein ja päänahka kutisi ja hiukset kuivuivat liikaa. Nyt käytän itse tekemääni palashampoota ja 2 pesukertaa viikossa riittää mainiosti. Kävin viimeviikolla kampaajalla lähes vuoden tauon jälkeen ja hän kehui, että hiukseni näyttävät voivan hyvin ja ovat todella puhtaat.Shampoopalat ovat erittäin riittoisia, niillä peseminen tulee todella halvaksi. Oikeasti.

Ensimmäinen palashampooni vasemmalla; nokkos-shamppoot. Mitään tuoksu- tai väriaineita en laittanut. Resepti Saara Kuhan "Saippuakirja":
200 g kookosrasva
200 g oliiviöljy
100 g risiiniöljy
160 g vettä
71 g lipeää
Nesteenä käytin nokkosenkeitinvettä ja lisukkeeksi kuivattua nokkossilppua. Valmis shamppoo muistutti erehdyttävästi pakastettua pinaattikeittoa. Samppoopala on todella kova, ja vaahtoaa runsaan risiiniöljyn ansiosta oikein kunnolla. Pyöreät, Pringles-tuubi-muotilla tehdyt sekä pari noppaa ovat olut-nokkos-muna-shampoota.  Halusin tehdä hoitavaa shampoota ystävälle, jolla on kuiva hiuslaatu ja kutiseva päänahka. Noiden  yllämainittujen perusöljyjen lisäksi shampoossa on hoitavaa  avokadoöljyä.








Myös tämä palashampoo on tehty edellien perusohjeen mukaisesti. Väreinä valkoinen titaanioksidi ja sininen mica-väri. Mica-värit ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä, niitä on kaikessa kimaltelevassa kosmetiikassa, luomiväreissä ja poskipunissa. Tiesin toki että kukkaistuoksut jäsähdyttävät saippuamassan, l. nopeuttavat saippuoitumisprosessia, mutta kun laitoin siniseen massaan "Yöjasmiini"-tuoksuöljyä, jäsähtäminen tapahtui sekunnissa. Kauhoin kiiruusti jähmettyvän massan maitotölkki-muottiin ja valutin päälle notkean valkoisen massan. Ihan käyttökelpoista tästä tuli, vaikkei haaveilemaani hentoa kiehkurakuviota voinut tehdä.












Tässä uusin palashampooni. Täysin naturelli vailla mitään tuoksu- tai väriaineita. Näitä menee joululahjoiksi lähipiirille :)











Koska palashampoo on hieman emäksistä ja aukaisee hiussuomut, hoitoaineena voi halutessaan käyttää hapanta etikkaa. Hiuksista tulee sileät ja kiiltävät. Pestyt hiukset huuhdellaan liuoksella, jossa on 1 rkl omenaviinietikkaa ja 2 dl lämmintä vettä. Tällä nesteellä huljutellaan huikset kauttaaltaan ja lopuksi vielä huuhdellaan kunnolla vedellä. Hiuksiin ei jää etikan hajua.
Itse en käytä mitään etikkahuuhteita. Tarvittaessa hieron kuivien hiusten latvoihin vähän arganöljyä.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintosta! :) Mistä oot saanut lipeää ja risiiniöljyä?

    VastaaPoista