keskiviikko 2. marraskuuta 2016



NYT TWERKATAAN JA SHEIKATAAN :D


Leikkasin eilen tekemäni saippuat ja näkemäni pisti pomppimaan ja taputtamaan käsiäni yhteen. Joo, olin liian malttamaton ja saippuat olivat leikattavaksi vielä turhan pehmeitä, mutta yritin olla oikein oikein varovainen. 


Mineraalivärit saippuassa


Mineraalivärit olivat pysyneet hyvin erillään ja saippuat näyttävät mainiolta. Uskon, että käytössä ne kaunistuvat entisestään kun kulmat pyötistyvät ja saippuasta tulee siloinen. Piti kuvata suunnasta ja toisesta, pyöritellä, ihmetellä ja ihastella. Tangeriinin tuoksu sopii näihin oikein hyvin. Kilon rasva/öljyerä täytti kaksi lyhennettyä maitotölkkimuottia hyvin, eli erästä tulee n. 12 saippuaa.





Tässä ensimmäinen, pienempi halko leikattuna.

Näyttäisi, että tässä olisi lintu.

Tässä marmoria.


Tämä on hauska. Musta läiskä näyttää tyrkityltä kummitukselta. Nään siinä aivan selvästi pelästyneet silmät.

Ja tässä on selvästi vasemmalla halloween-kurpitsa.

Ei oo paha tämäkään.







Savi-hiili kasvosaippua



8% ylirasvoituksella tehty kasvosaippua, jossa on paljon sheavoita ja nesteenä kauramaitoa. Tehoaineina lisäksi kaoliinisavi ja kosmetiikkaan soveltuva hiilijauhe. Ajatuksena puhdistava ja hoitava, teini-ihollekin soveltuva kasvosaippua, joka käy mm. meikin poistoon. Tässäkin kilon erä - osan laitoin silikoniseen halkomuottiin, loput Pringles-tuubiin.
Tällä kertaa olen oikein tyytyväinen.


Nyt nämä saavat kypsyä, käytössä sitten näkee vastaavatko aiottua käyttötarkoitusta.

Käyttökokemus - päivitystä 15.7.-17: 
Hyvä oli käytössä. Tosin, vaikka saippuassa on 8% ylirasvoitus, kuivattaa se jonkinverran kasvojen herkkää ihoa ja kasvot kaipaavat pian pesun jälkeen rasvausta. Ainakin oma mimosan hipiäni. Itse pesen näillä kasvosaippuoillani myös silmämeikit. Olen kehitellyt tekniikan, jossa osaan pitää silmät siten kiinni, ettei saippuaa mene silmiin, mutta ripsaritkin tulee pestyä tehokkaasti.



5 kommenttia:

  1. Kyllä on hyvännäköisiä paloja,siellä Wanha-Martta puodissa oli leikattu 12 palaan ja palan hinta oli 5,50 e kpl,tutkin nettiä missä niitä valmistetaan ei oikein selvinnyt,mutta Latviasta taitaisi löytyä maahantuontia.Nämä sinun tuotteet vaikuttavat samantyyppisiltä.Olisi mielenkiintoista kokeilla,ja en osaa käyttää sitä Mesengeriä,yritin vaan oli liikaa vaihtoehtoja täytyy odottaa kun lapsenlapset tulee käymään ja neuvovat mummia,mulla on kyllä Älypuhelin mutta en ole sitä nettikäyttänyt.

    VastaaPoista
  2. heips, oon pitänyt tauon saippuan teossa ja nyt kokeilin tehdä oliivisaippuaa ja yön on seisonut nyt ja ei oikein oo jämähtänyt. Osatko kertoo onko roskis kamaa vai pelastettavissa vaik antamalla vielä olla rauhassa kuivumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antaisin olla vielä muotissa ja seuraisin lähteekö kovettumaan. Saippuahan saa olla muotissa useamman päivän. Itse en ole vielä tehnyt pelkästään oliiviöljystä saippuaa, mutta se vaatii pitkän kypsymisajan. Jos on koukeroinen muotti (esim. mulla on lumihiutale-silikonimuotti) pidän saippuoita pakastimessa muutaman tunnin ennenkuin poistan muotista. Eivät painu kasaan tai lohkeile.

      Poista
  3. Ihana värikombo ja onnistuneet swirlit tossa ekassa saipuassa! Minäkin olen aina supermalttamaton tossa leikkaamisessa. Ei millään malttais odottaa! Onneksi pari tuntia pakastimessa auttaa aikaistamaan saippuan leikkuuta.

    VastaaPoista
  4. Aivan, itsekin tuota pakastamiskikkaa käytän usein. Lanka/siimaleikkuri pitäis hankkia, niin sais tasakokoisia ja suoria paloja... tulevaisuuden hankintalistalla sekin.

    VastaaPoista